Sunday, June 15, 2008

Seharian di rumah

Memandangkan isteri saya akan pulang Khamis ini,
maka saya perlu buat persiapan yang sewajarnya supaya tak la pengsan isteri saya bila sampai di rumah nanti..
Faham-faham sahaja..
hidup bujang selama sebulan..

Semalam, hari Sabtu, saya merancang untuk kemas rumah awal-awal pagi..
tetapi memandangkan saya berjaga menonton Euro 2008, maka saya kemas rumah, bukan pada awal pagi..
Tapi awal tengahari..
haha..

Baju-baju yang sudah berminggu tak basuh juga,
saya basuh..hehe..sudah terbiasa ada org basuh, maka saya sedikit malas untuk basuh baju..
oh..untuk makluman, kami belum ada mesin basuh baju di rumah..

Akhirnya, lewat petang, saya selesai buat semua kerja rumah..
baju sudah disidai..rumah sudah disapu, lantai juga telah dimop..
letih juga dibuatnya..

Malamnya, memandangkan saya sudah seharian di rumah, maka saya buat keputusan untuk ke Laman Santai..dah bertemu janji dengan Suhail dan rakan lain untuk bertemu di sana..

Malam itu, di Laman Santai, banyak juga persembahan yang dapat saya saksikan..
sambil makan roti bakar, telur separuh masak, teh panas..sambil berbual-bual..

Tiba giliran Syafinaz buat persembahan..
dia pun mula nyanyi..untuk lebih interaksi dengan penonton, Syafinaz berjalan dari meja ke meja..dan..berhenti di meja kami..

Pergh..alamak, Syafinaz nyanyi depan kami..dan yang tak tahan, dia tarik saya pergi depan pentas..aduh..serba salah dibuatnya..kenapa saya yang dipilihnya?..
untuk isteri kesayangan, jangan marah. abang masih sayangkan nana..nampak tak, abang pejam mata depan tu, tak pandang pun Syafinaz..haha..

12 comments:

rafiza said...

lawakle en. nadmin...
pejam mata tapi tersengih..
teringat semasa my en. suami balik dari ptd unggul, then dgn bersungguhnya bercerita ttg dia menolak untuk menari bersama peserta perempuan..cik puan ni pun memandang dgn curious n geram..
tapi nak buat camana.. kalau betul kena menari pun benda dah terjadi...

teringat kata2 en. suami: kalau saya sbg isteri tidak mempercayai...itu seakan 'membunuh' segala kepercayaan yang lain...

moral of the story..fikir2kanla bersama

KiMi said...

HAHAHAHAHA. apa hang buat tu nadmin? sengih ja.nyanyi la sekali.eh?syafinaz nyanyi lagu apa?dia ada lagu sendiri ka?ooo, bini takdak, pi berpoya2 dgn suhel yg bujang itu.

Anonymous said...

hai cik abang...xjeles pun..lg plak syafinaz tu tinggi lagi dr cik abang...hehe...tunggu kamis ni...isteri abang yang comel nak balik...hopefully, umah tu dah ok...hehe...sian dia, penat wat keje umah...k, pas ni kalau teruskan rutin sebulan ni bagus gak ek...lagipun mesti dh seronok kan wat semua2 tu...hehe...

k,luv u...
-isteri di ipn-

Adlin Badar said...

hehehe..:)..akak tumpang sengih gak laa baca kisah nadmin..
nasibb fad tu 100X lagi comel dr syafinaz tu..
fad.. akak rindu tahu bkr.. tolong mkn kan..hehe

rafiza said...

salam
fad,
best kan IPN...
pernah bawa org JAKIM buat kursus ke sana..
diorang punye puji, macam five star hotel..makanan caterer pun boleh tahan..
tapi of course le ada kekurangan gak..benda2 biasa..
Org JAKIM sampai sebut bilala JAKIM nak ada pusat latihan yang lengkap n peaceful cam tu..
tapi mungkin tak lama lagi meriah juga di sana..
dengar2 INTAN pun akan dibina di sana... so far tak de perkembangan lagi..

apa2 pun gudluck fad di accountant general..keja elok2..chaiyok2

NURUL HANA (INSPIRASIHANA) said...

Hehe...kelakarla nadmin...kirim salam kat fad ye....bile korang nak datang ipoh lak (",)

Fad...mintak je nadmin buat keje umah...hehe

Mohd Nadmin said...

rafiza: ye, saya fkrkan..tajam betul ayat puan rafiza ni..hehe

kimi: aku tak tau lagu yg syafinaz nyanyi..tu la Kimi, waktu isteri tak dak la kena pi berfoya-foya..haha

cik adik syg: tak jeles?.. tapi cemburu kan tanda syg? :(

kak intan: tak lah,
fad 1000x lagi comel..haha

kak Hana: harga minyak naik la nak jln jauh-jauh..

ila nursalida said...

kirim salam sama fad yer...
terakhir saya dapat tahu ttg dia,dia ambik master di uia..sudah habes ye...?kerja ape skrg dia?
erm.to refresh your memory, saya adalah kawan fad yg tinggal di kg changkat tmpt kamu berdua meyewa satu ketika dulu...kita pernah bertemu di kedai...

Anonymous said...

hehe..tetiba nak tumpang...

ila..lama tak jumpe...camne skrg? dah ade baby? - fad

untuk semua pembaca...waktu tulis komen ni...fad dah balik umah..emm...terkejutla jugak skit...dalam sink ada lagi cawan..pinggan yang sebulan lepas basuh masih ada kat tempat tos pinggan...buku2 bacaan pun cantik je bersepah atas meja...em...apepun, tabik la pada abang yang susah payah basuh baju walaupun dah bertimbun tak lipat...pagi td waktu lipat baju tgk abg tgh tido...terharu...sian nk uruskan umah ye...emm...tapi, menyesal gak..tau dari awal tak manjakan suami..hehe...untuk k.intan..dah tak leh nak patah balik dah...tgn nadmin dah keras ...hehe...

anyway...untung dapat suami cam abg...walaupun pening kepala nana ni nak pikir exam, keje ofis n keje umah...haha...sabar2x...

fad-tumpang ofis MITI

Anuar Manshor said...

Fad,
Balik nanti, ajaklah Nadmin tonton Ayat-ayat Cinta. Mesti lepas tu dia lain macam punya!Jamin punyalah.

NURUL HANA (INSPIRASIHANA) said...

Fad,,,ingat akak lagi ke???
seronok kursus???jemput lawati blog akak juga....(",)

ila nursalida said...

to fad: saya masih lagi di uia...master in education psychology...fad dah habis? keje ape di mana?
kami masiih berdua ,acam fad, belum ada baby...anyway, wish u best of luck k...